Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Philips presenteert kleine tv met Google Assistant voor in de keuken

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 19:55 CategorieKeuken

Philips wil ervoor zorgen dat je tijdens het koken niet langer met kleverige vingers over je tablet of smartphone hoeft te swipen. De fabrikant komt mede daarom met de 7703 Android-tv, die voorzien is van Google Assistant.

Google Assistant in de keuken

Google Assistant kan weliswaar geen eten voor je bereiden, maar is wel in staat om je al pratend door het kookproces heen te begeleiden. Met de toevoeging van Google Assistant wil Philips de 7703 tv dan ook vooral gebruiksvriendelijk maken voor in de keuken. Het model heeft een beeldscherm van 24 inch en wordt geleverd met een flinke onderzetter. Deze dient tevens als een 16-watt Bluetooth-speaker en is in staat om je keuken te vullen met muziek. De 7703 maakt tevens gebruik van geïntegreerde Chromecast, waardoor je content van je mobiele device gemakkelijk naar het iets grotere scherm zou moeten kunnen sturen.

Maar de belangrijkste functie is uiteraard de aanwezigheid van Google Assistant. Daarmee kun je terwijl je zelf in de keuken je handen vol hebt, gewoon al pratend instructies blijven geven en vragen. De ingebouwde microfoon staat altijd aan, dus er hoeft tijdens het koken niet plots nog naar een afstandsbediening gezocht te worden om de tv aan de praat te krijgen. En na het koken kan Google Assistant ook bijvoorbeeld Netflix aanzetten en je favoriete serie afspelen. Verder zijn er twee HDMI-ingangen aanwezig, mocht je nog een extern apparaat (zoals een gameconsole) op de tv aan willen sluiten.

Philips is niet de eerste fabrikant die een slim scherm wil introduceren in de keuken. Eerder probeerden Sony en Archos het al met tablets speciaal bedoeld voor de kookfanaten. Het is nog even afwachten of de 7703 met Google Assistant wel een succes wordt, want Philips zal de prijs en verkrijgbaarheid pas in de tweede helft van 2018 onthullen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.