Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Qualcomm breidt meshnetwerkplatform uit met Cortana en Alexa

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 9:56 CategorieThuisnetwerk

Qualcomm heeft laten dat het meshnetwerkplatform van het bedrijf is uitgebreid met ondersteuning voor stemassistenten Cortana en Alexa. In mei van vorig jaar kondigde de chipfabrikant dit meshnetwerkplatform aan, waarmee een beter wifi-signaal kan worden gerealiseerd in huis.

Meshnetwerk van Qualcomm ondersteunt Alexa en Cortana

Qualcomm lanceerde in mei van vorig jaar zijn meshnetwerkplatform. Tijdens CES 2018 laat het bedrijf weten de mogelijkheden van dit platform uit te breiden met ondersteuning voor stemassistenten Amazon Alexa en Microsoft Cortana. Het platform moet het voor klanten van het bedrijf gemakkelijker maken stemcommando’s toe te voegen aan slimme apparaten, zoals speakers en rookmelders. Dit is natuurlijk allemaal onderdeel van het Internet of Things, dat een groot podium krijgt tijdens de CES-beurs in Las Vegas.

Volgens Qualcomm verwachten mensen die geïnvesteerd hebben in een smarthome dat ze hun apparaten kunnen aansturen met hun stem. Daarom kondigt het bedrijf dit platform nu aan, inclusief een referentiedesign. Andere fabrikanten mogen hier inspiratie uit ophalen en dingen overnemen, om de overgang tot gemakkelijk mogelijk te maken. Door de ondersteuning van de slimme assistenten kunnen niet alleen slimme apparaten worden aangestuurd; Cortana kan ook agenda-afspraken opnoemen en meer van dergelijke taken uitvoeren.

Lees hier meer over het andere platform dat Qualcomm heeft aangekondigd: Home Hub, met Google Assistant en Android Things.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.