Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Qualcomm lanceert Home Hub-platform met ondersteuning voor Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 9:47 CategorieThuisnetwerk

Qualcomm heeft een nieuw platform aangekondigd: Home Hub. Dit IoT-platform biedt ondersteuning aan voor Google Assistant en Android Things. Het systeem is gebaseerd op de slimme assistent van Google en de systems on a chip Snapdragon 624 en 212.

Qualcomm Home Hub aangekondigd

Qualcomm breidt het Internet of Things uit met een eigen platform: Home Hub. Dit platform ondersteunt zowel Google Assistant en Android Things en leunt op twee soc’s, namelijk de Snapdragon 624 en Snapdragon 212. Een soc is een system on a chip, met alle benodigde hardware aan boord om zelfstandig te kunnen functioneren. Het platform is bedoeld voor de klanten van het bedrijf, die hierdoor gemakkelijker producten kunnen voorzien van slimme functies. De Lenovo Smart Display is daar een goed voorbeeld van.

Omdat het Home Hub-platform ondersteuning aanbiedt voor Google Assistant, is het de verwachting dat alle producten die dit platform gaan ondersteunen ook de Assistant ontvangen. Daardoor is het mogelijk de apparaten met de stem aan te sturen, zoals je dat inmiddels gewend kunt zijn met de producten van Google of Apple. Veiligheid staat ook hoog in het vaandel. Door de samenwerking met Google kunnen updates via de Google Cloud worden uitgerold. Daardoor bereiken essentiële updates de consumenten heel snel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.