Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Robotstofzuigers Roomba kunnen straks wifi-netwerken in kaart brengen

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2018, 14:23 CategorieSoftware en apps

Roomba voegt weer een handige nieuwe functie toe aan zijn robotstofzuigers. Het bedrijf maakt het mogelijk voor de apparaten om wifi-netwerken in kaart te brengen. Het zegt verder nog weinig over wat we precies kunnen verwachten van het bedrijf, maar kan wel een indicatie voor de toekomst zijn.

De Roomba en het wifi-netwerk

Het idee van Roomba is vrij eenvoudig. De stofzuigers beschikken over een aantal sensoren en kunnen onder meer meten wat het wifi-signaal in huis is. De bedoeling is om het huis – dat al in kaart gebracht is door de stofzuigers – ook een wifi-kaart te geven. Zo kan je precies zien waar je signaal groot is en waar het minder is. Op die laatste plekken zou je dan bijvoorbeeld een repeater kunnen plaatsen om te voorkomen dat er ‘dode’ plekken zijn.

Het is de eerste keer dat het bedrijf op deze manier huizen in kaart brengt. De robotstofzuigers maken wel al kaarten van verschillende kamers en of deze schoon zijn, maar de WiFi Signal Strength kaart is nieuw. Het gaat om een bètaprogramma waarvan mensen zelf kunnen beslissen of ze er deel aan willen nemen.

“Dit is een programma waarin zaken als deze kunnen bestaan,” vertelt Gary Hall van het bedrijf aan TechCrunch. “In eerste instantie vragen we van gebruikers om in de mobiele app aan te geven of ze interesse in dit programma hebben. En vanaf daar kijken we naar interessante functies.”

Toekomstvisie

Roomba heeft dan ook een visie achter dit soort functies, al wil het bedrijf daar nog niks over bekendmaken. Het programma maakt het in elk geval mogelijk voor het bedrijf om interessante nieuwe functies te testen, waarmee het in kan spelen op de nieuwe vraag van consumenten.

Het programma is in eerste instantie enkel in de Verenigde Staten geldig. Daar lanceert men op 23 januari. Of en wanneer er uitbreiding naar andere landen plaatsvindt is niet zeker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.