Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung: ‘Al onze producten zijn verbonden en intelligent in 2020’

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 10:16 CategorieAlgemeen

Samsung heeft laten weten dat het bedrijf van plan is voor 2020 alle apparaten van de fabrikant verbonden en intelligent te maken. Op dit moment is het al zo dat negentig procent van moderne apparaten verbonden en intelligent zijn, laat het bedrijf tijdens CES 2018 weten.

Samsung zet in op verbonden en intelligent

Samsung laat tijdens CES 2018 weten dat al zijn apparaten in 2020 zowel verbonden als intelligent zijn. In de komende maanden wil het bedrijf zich concentreren op het uitbrengen van producten die een betere ‘connected experience’ aanbieden. Zo’n negentig procent van de onlangs uitgebrachte apparaten voldoet al aan deze doelstelling. Al die apparaten moeten straks worden aangestuurd door de SmartThings-applicatie, zodat je vanuit één centrale plek alles kunt aansturen. Gemak voor de consument staat hoog in het vaandel.

De reden dat Samsung hiervoor kiest is simpel: er zijn momenteel veel platformen, systemen en netwerken, die niet altijd op elkaar aansluiten. Met SmartThings kun je in elk geval alle producten van de fabrikant aansluiten op één netwerk. Omdat SmartThings een open netwerk is, dat het bedrijf in 2014 heeft overgenomen, is het ook mogelijk andere apparaten erop aan te sluiten — maar de fabrikant van zo’n apparaat besluit uiteindelijk wat er wordt ondersteund. En juist dat laatste zorgt voor onnodige complexiteit, aldus Samsung.

Om ervoor te zorgen dat mensen meer met een verbonden en intelligente toekomst kunnen doen, investeert onder meer Samsung nu in 5g-technologie. Dit moet leiden tot een wereld waarin alles altijd verbonden is met elkaar. Verder laat het bedrijf weten verschillende apps en diensten, zoals Connect, Home en Smart View, worden ondergebracht bij SmartThings. Harman Ignite, een verbonden platform voor auto’s, zal daar ook in worden opgenomen. Zo kun je straks ontzettend veel doen en voor elkaar krijgen vanuit één grote applicatie.

De slimme assistent Bixby zal uiteraard ook een grote rol gaan spelen, zodat je allerlei apparaten in huis (en daarbuiten) kunt bedienen met stemcommando’s. Zo komt de assistent onder meer naar koelkasten toe. Daarnaast zal Knox, het beveiligingsplatform, alle apparaten in huis moeten gaan beveiligen binnen het ecosysteem. Als laatste heeft de fabrikant laten weten samen te werken met Open Connectivity Foundation (OCF), voor het ontwikkelen van standaarden die gelden voor alle verbonden en intelligente producten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.