Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung voegt meer Bixby-mogelijkheden toe aan slimme koelkasten

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 1:13 CategorieBediening

Samsung heeft zojuist de 2018-versie van de Family Hub slimme koelkast onthuld. Dit model voegt nog meer ondersteuning van de Bixby-assistent toe en integratie van SmartThings en AKG-speakers voor “geluid met een volle bas, met een groot middenbereik”.

Slimme koelkast Samsung

De nieuwe Family Hub kan verbinding maken met apparaten van derde partijen die deel uitmaken van het SmartThings smarrthome-ecosysteem. Daaronder bevinden zich, om maar wat voorbeelden te noemen, lampen, thermostaten, bewakingscamera’s en veel meer apparatuur. Vanaf het scherm van de koelkast kan dus bijvoorbeeld een thermostaat ingesteld worden, maar ook kan je even kijken wat er in een andere ruimte in huis gebeurt via een aangekoppelde camera.

Bixby was verder eerder al toegevoegd aan de Family Hub, maar kon toen alleen overweg met vrij banale stemcommando’s. Maar dit jaar zijn de volledige mogelijkheden van de assistent beschikbaar. Zo herkent Bixby verschillende stemmen en kan je persoonlijke resultaten verwachten op basis van wie je bent. Bixby noemt – als je dat van hem vraagt – bijvoorbeeld afspraken die je hebt, of het laatste nieuws rond je favoriete voetbalclub.

Wat de speakers van de nieuwe Samsung-koelkast betreft, is het mogelijk om er muziek mee af te spelen, maar ook andere content. Ook kan je vanaf je smartphone beeldmateriaal naar je koelkast doorzetten. En de Zuid-Koreaanse technologiereus heeft ook nog twee nieuwe apps uitgebracht voor de Family Hub 2018.

De app Meal Planner is er om op basis van voedselvoorkeuren en een specifiek dieet tips te geven voor wat je zou kunnen eten. Verder is er de Deals-app die “gebruikers de optie biedt om geweldige kortingsacties te vinden en die direct toe te voegen aan hun boodschappenlijst of klantenkaart.”

De nieuwe Family Hub koelkasten worden deze lente uitgebracht in onder meer de Verenigde Staten. Er is nog niets bekend over een eventuele Nederlandse release, of over een prijs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.