Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme plafondlamp van GE met Alexa en Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2018, 12:28 CategorieVerlichting

GE werkt op dit moment aan een slimme plafondlamp. Nu is dat misschien niet zo bijzonder, maar wat dit model uniek maakt is dat het ook beschikt over een slimme speaker met ondersteuning voor Siri, Alexa of Google Assistent. Hierdoor is dit model van GE zowel een slimme plafondlamp als een slimme speaker.

De plafondlamp heeft een rond design gekregen met in het midden de speaker. De lamp dient als primaire lichtbron voor een kamer. Door middel van stembediening kun je andere smart home-apparaten aansturen en praten met de digitale assistent van je keuze. Volgens GE kun je namelijk kiezen tussen Alexa, Google Assistent of Siri. Je kunt de digitale assistenten natuurlijk ook opdracht geven om muziek af te spelen via de ingebouwde speaker.

Slimme plafondlamp dient ook als hub

De slimme plafondlamp valt onder de C by GE Lights van het merk. Het dient tevens als hub om andere slimme lampen van het bedrijf aan te kunnen sturen. Volgens GE werken ze aan ondersteuning voor HomeKit voor alle slimme lampen in hun assortiment. HomeKit-ondersteuning moet binnen enkele maanden verschijnen.

GE werkt op dit moment aan meerdere slimme producten, waaronder een slimme lichtschakelaar. Het is nog niet bekend wanneer deze producten op de markt komen. GE toont komende week op de CES 2018, de grootste elektronicabeurs van het jaar, meer slimme C by GE lampen.

Bron: Pocket-lint

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.