Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Snel internet in het buitengebied met de FRITZ!Box 6890 LTE

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2018, 15:14 CategorieThuisnetwerk

AVM heeft de FRITZ!Box 6890 LTE geïntroduceerd. Deze router werkt zowel via een vaste kabel als via het mobiele netwerk. Volgens AVM kun je door de vijf LTE- en twee UMTS-frequenties met 3g of 4g snelheden tot wel 300 Mbit/s bereiken. De router kiest hierbij zelf de snelste verbinding en wisselt automatisch tussen het mobiele netwerk en de vaste lijn. Je kunt ook kiezen om alleen gebruik te maken van het mobiele netwerk, waardoor deze router een goede keuze is om te gebruiken in afgelegen buitengebieden voor thuisgebruik, maar ook voor bedrijven.

Specificaties FRITZ!Box 6890 LTE van AVM

De FRITZ!Box 6890 LTE heeft een geïntegreerde modem voor mobiele netwerken (LTE/UMTS/HSPA+) en een alternatieve VDSL2/ADSL2+-modem met 35b supervectoring. De vijf LTE-frequenties en de twee UMTS-frequenties ondersteunen roaming voor surfen via het mobiele netwerk. Multi-User MIMO-technologie zorgt ervoor dat data gelijk wordt verdeeld over verschillende apparaten voor de best mogelijke snelheid.

De router beschikt over vier gigabit LAN-poorten en een WAN-poort. Via de interne ISDN S₀-poort kun je tot wel acht ISDN-apparaten integreren. De fallback-functie zorgt ervoor dat de router automatisch overschakelt naar het mobiele netwerk als de vaste lijn is weggevallen. Is de DSL-verbinding weer terug? Dan schakelt de router daar automatisch weer naar terug. De FRITZ!Box 6890 LTE beschikt over een DECT-basisstation voor telefoons en smart home-toepassingen. Ook een USB 3.0-poort en een NAS-functie is aanwezig.

De FRITZ!Box 6890 LTE van AVM is vanaf nu verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 369 euro. Meer informatie over deze router vind je op de website van AVM. Enkele maanden geleden lanceerde AVM al de Fritz!Box 7590-router.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.