Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Somfy introduceert de Somfy Outdoor Camera tijdens CES 2018

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 17:20 CategorieVeiligheid en beveiliging

Fabrikant Somfy heeft tijdens CES 2018 een nieuwe beveiligingscamera aangekondigd, namelijk de Somfy Outdoor Camera. Dankzij zijn intelligente mogelijkheden kan de camera menselijke aanwezigheid nabij de woning herkennen, een notificatie sturen en een krachtige sirene activeren.

Dit is de Somfy Outdoor Camera

Fabrikant heeft tijdens CES 2018 de Somfy Outdoor Camera aangekondigd, een nieuwe beveiligingscamera voor buiten het huis. Het apparaat beschikt over een aantal slimme mogelijkheden, waaronder persoonsherkenning. Staat er iemand voor de deur, dan ontvangt de gebruiker een notificatie of kan er bijvoorbeeld een sirene afgaan. Ook kan het apparaat via de speaker iemand waarschuwen dat hij/zij zich in een beveiligd gebied bevindt en kunnen eigenaars van de camera zelf de indringers direct aanspreken.

Na een vooraf ingestelde tijdsduur wordt de sirene automatisch geactiveerd, maar je kunt er ook voor kiezen dit direct te laten gebeuren. Het automatisch activeren van de sirene is mogelijk dankzij de nieuwste generatie SomfyVision-technologie. Via kunstmatige intelligentie is de buitencamera in staat om heel nauwkeurig onderscheid te maken tussen mens en dier. Er is dus geen risico op vals alarm door dieren of auto’s, laat de fabrikant weten. Maar of dat ook daadwerkelijk het geval is, moet uit de praktijkervaring gaan blijken.

De Somfy Outdoor Camera maakt het mogelijk om dag en nacht een woning te monitoren in full hd (1080p), uitgerust met infrarood leds. Om de monitoring buiten te optimaliseren en om problemen door zon of schaduw te compenseren is de camera uitgerust met de high dynamic range-functie (hdr). Daarnaast is er ook nachtvisie aanwezig.

Net als bij de andere camera’s in het Somfy Plug & Play-assortiment wordt een foto- of video genomen wanneer beweging wordt gedetecteerd. Bovendien wordt deze video opgeslagen in de beveiligde cloud. De video kan 24 uur lang gratis bekeken en gedownload worden waarbij je kan instellen dat de video automatisch overgezet wordt naar een persoonlijke ftp- of Dropbox-account. Voor extra veiligheid is ook een een opname- en streamingoptie beschikbaar.

Prijs en beschikbaarheid

De Somfy Outdoor Camera zal vanaf de zomer van 2018 beschikbaar zijn in wit of antraciet voor een adviesprijs van 249 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.