Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Stemassistent Amazon Alexa komt naar computers en laptops met Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 14:08 CategorieBediening

Amazon slaat de handen ineen met enkele fabrikanten van computers, met als doel stemassistent Alexa naar Windows 10 te brengen. Op dat platform moet de assistent het opnemen tegen Cortana van Microsoft, dat inmiddels in het systeem geïntegreerd zit.

Amazon Alexa naar Windows 10

Amazon Alexa kom je tegenwoordig op allerlei apparaten tegen, niet alleen de slimme speakers of mediaspelers van Amazon. De online winkelketen heeft laten weten samen te werken met computerfabrikanten Lenovo, HP, Asus en Acer met als doel de stemasisstent naar Windows 10 te brengen. Dit moet ergens dit jaar gaan gebeuren en geldt voor zowel desktop-pc’s als laptops. De assistent zal dan beschikbaar worden gesteld middels een speciale app. Die applicatie moet deze lente worden uitgebracht.

De computers en laptops die Alexa gaan ondersteunen, zijn wel voorzien van far-field microfoons, zodat ze je stemcommando’s kunnen opvangen wanneer je meer dan een paar meter van het apparaat vandaan staat. Later deze week, de week van CES 2018 in Las Vegas, zal er meer informatie naar buiten komen over de producten die ondersteuning gaan aanbieden voor de populaire stemassistent (die momenteel al in Nederland en België te gebruiken is in het Engels). Het wachten is nu op meer nieuws vanuit de genoemde fabrikanten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.