Stemassistent Cortana komt naar meer apparaten toe in 2018

10 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
cortana-halo

In de komende twaalf maanden kunnen we verwachten dat stemassistent Cortana, van Microsoft, op meerdere apparaten gebruikt kan worden. Tijdens CES 2018 is er een hoop aandacht voor Google Assistant en Amazon Alexa, waardoor Microsofts assistent een beetje weg lijkt te vallen.

Cortana komt naar meer apparaten

In de afgelopen dagen hebben we heel veel gehoord over de Google Assistant en Amazon Alexa, twee stemassistenten die op allerlei speakers, televisies en andere huishoudelijke apparaten terechtkomen. Waar het echter een beetje stil blijft, is bij Microsoft. Dat bedrijf heeft Cortana, een stemassistent die je vooral op Windows 10 tegenkomt. Langzaamaan komt de assistent ook naar andere apparaten toe, zoals slimme speakers, maar fabrikanten lijken niet zo happig te zijn als je die ontwikkelingen vergelijkt met Assistant en Alexa.

In een statement heeft Microsoft nu laten weten dat Cortana in 2018 naar enkele apparaten zou komen. Dit bericht moet onder meer investeerders ietwat rustiger gaan maken. Het bedrijf uit Redmond maakt het voor andere fabrikanten gemakkelijker de assistent te implementeren, middels een toegankelijke software development kit (sdk). Fabrikant die inmiddels hebben geïnvesteerd in de assistent zijn onder meer Synaptics, Qualcomm, Allwinner en Tonly. Nu is het wachten op meer fabrikanten die de assistent gaan omarmen.

Reacties (0)