Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

The Instinct is slim lichtknopje met spraakassistent Amazon Alexa erin

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2018, 22:49 CategorieBediening

Fabrikant iDevice komt met een lichtknopje – The Instinct – dat de ingebouwde smart assistent Alexa bevat. Je kunt tegen het knopje praten om hem te bedienen. Niet alleen het licht, maar ook bijvoorbeeld om een ander slim apparaat in huis een muzieknummer af te spelen.

Amazon Echo

Alexa in het lichtknopje: dat betekent dat het knopje in de muur min of meer verandert in een Amazon Echo, een slimme speaker van de grootste webwinkel ter wereld.  Het is nog steeds een gewoon knopje, waarmee je het licht aan en uit kunt doen, of dimmen. Maar door de ingebouwde Alexa-assistent kun je er ook het nieuws mee beluisteren, het weer aanhoren, of zoeken naar recepten.

Een blauwe lichtgevende ring op de lichtknop laat zien wanneer Alexa is geactiveerd. Dat is precies zoals op de slimme Amazon Echo-speaker. 

Andere spraakassistenten

Het is niet verplicht om de Alexa-spraakassistent te gebruiken. The Instinct kan ook samenwerken met de Google Assistant, Siri en de iDevices-app. Ook kan hij uiteraard samenwerken met de Amazon Echo en andere producten van Amazon Alexa.

De lichtknop bevat een bewegingssensor die het licht automatisch aan doet als er iemand langs loopt. Maar alleen in het donker, de ingebouwde lichtsensor laat het apparaat weten wanneer het onnodig is om de lampen aan te steken.

iDevice zal The Instinct ergens dit jaar op de markt brengen. Het is nog onduidelijk hoe duur het lichtknopje wordt en wanneer hij precies op de markt komt,

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.