Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Toshiba lanceert de Symbio: overkoepelend smarthome-systeem

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2018, 16:07 CategorieBediening

Smarthome-systemen zijn handig, maar een echt overkoepelend systeem ontbreekt. Zo kan je apparaten van verschillende merken in huis hebben, maar een makkelijke manier om ze allemaal tegelijk te bedienen missen. Precies daarop speelt Toshiba in met zijn nieuwe Symbio.

Toshiba Symbio

De Symbio is een 6-in-1 apparaat met een heleboel verschillende mogelijkheden. Zo is er een 1080p-camera met groothoeklens ingebouwd, die in omstandigheden met weinig licht goede beelden moet maken. Verder detecteert het apparaat geluid en beweging, zodat je niet alleen je huisdieren en kinderen in de gaten kunt houden, maar ook je huis in het algemeen.

Afgezien daarvan biedt het apparaat nog meer mogelijkheden. Zo is er nog een Bluetooth- en wifi-speaker ingebouwd, evenals een interface die met je stem bediend kan worden. Daarvoor ondersteunt het apparaat Amazon Alexa, maar ook de hubs ZigBee en Z-Wave. Ook is er een intercom ingebouwd die werkt met aangekoppelde smartphones.

Vooralsnog is de Toshiba Symbio niet in Nederland verkrijgbaar. In de Verenigde Staten uiteraard wel al, waar het apparaat via Amazon te bestellen is. Aldaar kost het 249,99 dollar. Omgerekend zou de slimme hub daarmee zo’n 207 euro kosten, al komen daar nog zaken als btw en importheffingen bovenop. De uiteindelijke prijs weten we dus pas zodra het apparaat er daadwerkelijk is.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.