Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Verschillende producten van Google veroorzaken problemen op netwerk

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2018, 10:11 CategorieThuisnetwerk

Verschillende producten van Google hebben er in de afgelopen dagen voor gezorgd dat gebruikers problemen met het thuisnetwerk melden. Aanvankelijk ging het alleen om de Google Home Max, maar ook de Chromecast lijkt het netwerk plat te leggen.

Google-producten veroorzaken problemen op wifi-netwerk

Dit weekend zijn er verschillende meldingen gemaakt van producten van Google die problemen op het thuisnetwerk zorgen. Aanvankelijk ging het alleen om de Google Home Max (hier in Nederland nog niet verkrijgbaar) en de router TP-Link Archer C7. De slimme speaker geeft de router meer werken dan die aankan, waardoor het thuisnetwerk dus constant wordt platgegooid. TP-Link wijst naar Google voor dit probleem, aangezien het daar ook lijkt te liggen. Later komt namelijk naar buiten dat meer Google-producten de boel platgooien.

Het gaat om verschillende Google Cast-producten. Want ook de goedkopere Google Home-speakers en zelfs de geliefde Google Chromecast kunnen voor dezelfde problemen zorgen. Google heeft echter nog niet laten weten hoe het probleem kan worden opgelost. Wel heeft TP-Link inmiddels een software-update in bèta gelanceerd die het probleem mogelijk kan verhelpen, maar zoals het er nu naar uitziet moet Google toch echt dit probleem gaan aanpakken. Wil je de bèta-update uitproberen? Lees er dan op deze pagina meer over.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.