Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Wi-Fi Alliance werkt aan betrouwbaardere wifi-standaard

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2018, 18:46 CategorieThuisnetwerk

De ontwikkeling van wifi was er de laatste jaren enkel op gericht om zo snel mogelijk te worden. Hierbij werd de betrouwbaarheid van de wifi-verbinding soms een beetje vergeten. Dat moet veranderen volgens de Wi-Fi Alliance. Het bedrijf achter de verbinding geeft aan te werken aan technologie dat wifi vooruit moet helpen.

Volgens Kevin Robinson, vice-president marketing van Wi-Fi Alliance maakt een gemiddeld huishouden in de Verenigde Staten gebruik van acht verschillende apparaten dat toegang heeft tot een wifi-netwerk. Voor toekomstige ontwikkelingen, zoals de nieuwe 802.11ax core-standaard is het dan ook de bedoeling dat de capaciteit van het netwerk zal moeten verbeteren om het toenemende aantal verbonden apparaten te kunnen blijven huisvesten.

Vier keer meer data, meer betrouwbaarheid en snellere verbinding

Verbonden telefoons, digitale assistenten, streamen via de televisie, multiplayer via een spelcomputer en vele andere taken moeten betrouwbaar over een wifi-netwerk kunnen lopen. De nieuwe 802.11ax-netwerken zouden tot vier keer meer data op een betrouwbare manier moeten kunnen verwerken als de huidige 802.11ac-standaard. In drukke gebieden wil men daarom dat data direct gestraald wordt naar het desbetreffende apparaat, in plaats van dat de hele ruimte gevuld wordt met het signaal. Dit zou volgens Wi-Fi Alliance de betrouwbaarheid aanzienlijk moeten verhogen. De snelheid zou daarnaast ook verhogen. Van 433 Mbps voor de oude standaard tot 600 Mbps met de 802.11ax-standaard.

Wi-Fi Alliance is de organisatie achter de wifi-verbinding en komt uit de Verenigde Staten. Ze promoten niet alleen wifi-technologie, maar zorgen ook voor het certificeren van wifi-producten. Het bekende wifi-logo mag dan ook enkel voor een product gevoerd worden als het apparaat voorzien is van een certificaat van de Wi-Fi Alliance.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.