Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Wpa3-beveiliging voor wifi-netwerken verschijnt later in 2018

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 10:49 CategorieVeiligheid en beveiliging

De WiFi Alliance heeft laten weten dat de wpa3-beveiliging voor wifi-netwerken later dit jaar beschikbaar zal zijn. Dit moet netwerken beter beveiligen, wat natuurlijk mooi is nadat vorig jaar een groot lek is ontdekt binnen het beveiligingsprotocol wpa2.

Wpa3-beveiliging komt dit jaar

Een paar maanden geleden werd er een ernstig veiligheidslek ontdekt in wpa2, genaamd Krack. De WiFi Alliance heeft nu laten weten dat de opvolger van wpa2, wpa3, later dit jaar beschikbaar zal zijn voor wifi-netwerken. Wat we van de nieuwe beveiliging mogen verwachten horen we officieel pas later in 2018, maar de organisatie heeft al wel wat speerpunten naar buiten gebracht.

  • Data op publieke wifi-netwerken is voortaan versleuteld
  • Beschermen tegen brute-force-aanvallen door het blokkeren van de authentificatie, naar meerdere gefaalde inlogpogingen
  • Smartphones en tablets kunnen de beveiliging van apparaten zonder scherm configureren, waardoor allerlei Internet of Things-gadgets mogelijk beter beveiligd kunnen worden
  • 192-bit security suite voor het beschermen van netwerken met hogere beveiligingseisen (zoals de overheid)

Wanneer de alliantie de informatie heeft vrijgegeven en het beveiligingsprotocol beschikbaar is, dan is het alsnog aan fabrikanten van slimme apparaten wpa3 toe te voegen. Het kan dus maanden, zo niet jaren, duren voordat alle smartphones, tablets, routers, computers en meer zijn voorzien van het nieuwe protocol.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.