Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Zlink wil Amazon Echo in een ware smarthomehub veranderen

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2018, 15:34 CategorieThuisnetwerk

De Zlink Smart Home Hub is een apparaatje die je bestaande Amazon Echo-speaker kan omtoveren tot een hub voor je slimme huis. Zo kun je nog meer apparaten in huis aansturen met je stem, maar dat moeten dan wel apparaten zijn die werken met het Z-Wave-protocol.

Zlink maakt Amazon Echo tot smarthomehub

Tijdens de CES is het duidelijk geworden dat stemassistenten steeds vaker op zullen duiken — vooral in landen waar ze Engels spreken, maar later ook zeker in Nederland. Zowel Google als Amazon hebben laten zien wat Assistant en Alexa in huis hebben en van domme producten slimme apparaten kunnen maken. Maar wat kan een slim apparaat betekenen voor een stemassistent? Dat laat de Smart Home Hub van fabrikant Zlink zien. Deze accessoire tovert de slimme Echo-speaker om tot een uitgebreidere hub voor je slimme huis.

Nu kun je vaak slimme producten in huis aansturen middels bluetooth of wifi, maar met de Smart Home Hub is het tevens mogelijk apparaten te bedienen die werken met het Z-Wave-protocol. Er zijn momenteel een aantal populaire protocollen; Z-Wave is wel één van de populairdere van dit moment. De reden dat er apparaten netwerken worden opgezet is simpel: zo werken de apparaten nog wanneer je wifi eruit ligt. Ook is het handig om een ander netwerk te hebben wanneer blijkt dat wifi toch niet zo veilig is als gedacht.

De Smart Home Hub van Zlink zorgt er dus voor dat de Amazon Echo, zonder tussenkomst van een smartphone, kan communiceren met Z-Wave-apparaten (bijvoorbeeld die van Samsung). De Smart Home Hub is ongeveer net zo groot als een gemiddelde usb-stick en werkt wanneer je hem in een usb-aansluiting stopt (bijvoorbeeld op je computer). De Echo Plus van Amazon ondersteunt overigens het Zigbee-protocol, waardoor je in de toekomst met één Plus en deze Zlink een veel completer netwerk kunt opzetten in je smarthome.

Je vindt de Zlink Smart Home Hub nu op Indiegogo, waar je een early bird-prijs van vijftien dollar betaalt voor de accessoire.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.