‘Amazon werkt aan speciale chip voor stemassistent Alexa’

13 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
amazon-alexa-producten

Amazon zou momenteel werken aan een speciale chip voor Amazon Echo-apparaten, die de kwaliteit en reactietijden van stemassistent Alexa zou moeten verbeteren. Met zo'n chip aan boord zou de stemassistent minder afhankelijk worden van de cloud.

Amazon werkt aan eigen Alexa-chip – gerucht

The Information schrijft dat Amazon momenteel werkt aan een eigen kunstmatige intelligentie-chip voor Amazon Echo-apparaten, waarmee niet alleen de kwaliteit, maar ook de reactietijd van stemassistent verbeterd kan worden. Daarmee lijkt Amazon dezelfde route te bewandelen die rivalen Apple en Google al zijn opgegaan; beide bedrijven hebben al op een zeker moment speciale chips voor specifieke doeleinden gemaakt. Taken met betrekking kunstmatige intelligentie zijn ontzettend zwaar en vergen veel van de hardware.

Daarom zijn er speciale chips nodig die de taken op zich nemen en is er vaak ook een grote afhankelijkheid van de cloud, en dus externe servers, voor het verwerken van commando’s. Deze nieuwe chip van het bedrijf zou ervoor kunnen zorgen dat Amazon Echo-apparaten met Alexa aan boord meer op het apparaat zelf kunnen verwerken, waardoor taken dus sneller uitgevoerd kunnen worden. Door meer grip op de ontwikkeling van eigen chips te hebben, ben je ook minder afhankelijk van wat derde partijen je kunnen aanbieden.

Reacties (0)