Apple HomePod laat witte kringen achter op houten meubels

14 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
witte kringen

De Apple HomePod blijkt witte kringen achter te laten op houten meubels. De onderkant van siliconen van de slimme speaker blijkt de schuldige. De witte kringen blijken niet zo gemakkelijk te verwijderen te zijn wanneer deze in het hout zijn getrokken. Apple heeft inmiddels gereageerd op het nieuws.

Alhoewel critici het wereldwijd eens lijken te zijn over de goede geluidskwaliteit van de Apple HomePod, helemaal in vergelijking met andere slimme speakers, zijn er toch enkele punten waar de slimme speaker van Apple wat minder goed uit de verf komt volgens de internationale pers.

Vandaag blijkt dat de Apple HomePod een witte kring achter kan laten wanneer je de slimme speaker plaatst op houten meubels. De onderkant van siliconen lijkt hierbij af te laten, wat al vrij snel in de meubels lijkt te trekken. Simpel met een doekje over de witte kring heen gaan lijkt niet te helpen. Verschillende reviewers en gebruikers in de Verenigde Staten hebben inmiddels melding gemaakt van dit probleem.

Apple heeft inmiddels gereageerd op de witte kringen

Apple is inmiddels op de hoogte van de problemen en heeft een statement uitgebracht. Volgens Apple trekken de witte kringen vanzelf weer weg na enkele dagen. Is dit niet het geval? Dan zou je volgens Apple in de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van de houten meubels moeten kijken om te zien hoe je de meubels het beste kunt reinigen.

De Apple HomePod is natuurlijk een slimme speaker die je graag in de woonkamer wilt laten pronken. Aangezien de meeste meubels van hout zijn, wordt het even puzzelen waar je de slimme speaker het beste kunt neerzetten. Volgens The Wirecutter laat de Apple HomePod in ieder geval geen kringen na op glas, graniet en op goedkope Ikea-meubels (mdf). Tijd voor een ritje naar de Ikea dus. Hopelijk zijn de problemen verholpen wanneer de Apple HomePod officieel in de Benelux wordt uitgebracht.

Foto: Jon Chase – The Wirecutter

Reacties (0)