Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Atmos maakt beheren van alle smarthome apparatuur op één plek mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2018, 10:52 CategorieBediening

Het is een grote zorg als het aankomt op de smarthome-markt: de fragmentatie. Vrijwel elk groot technologiebedrijf heeft een eigen ecosysteem in de maak en dat is vaak niet compatibel met andere systemen. Daardoor moet je als consument bijna wel alleen maar producten van hetzelfde merk gebruiken. Daar brengt het systeem Atmos Smart Home verandering in.

Atmos brengt alles samen

Atmos is bijna twee jaar in ontwikkeling geweest en brengt een zeer ambitieus plan naar de markt. De bedoeling is om allerhande slimme apparaten, waaronder verlichting, camera’s, de thuisbioscoop, thermostaat en witgoed aan elkaar te koppelen binnen een enkele interface. Daardoor kan je dus producten van alle merken kopen en makkelijk beheren binnen dezelfde app.

Daarvoor lanceert Atmos het Smart Home Control System, een aanraakscherm met aluminium behuizing. Dat apparaat beschikt over een camera, een nabijheidssensor, een camera en een lichtsensor. Daarnaast brengt de interface dus allerlei verschillende apparaten bij elkaar.

“Smarthome-technologie helpt ons om onze huizen en levens te stroomlijnen en beter te managen,” aldus CTO Mark Lyle. “Maar helaas spreken de meeste slimme apparaten niet dezelfde taal. Om dan meerdere apparaten in te stellen en te beheren, die allemaal werken met een andere app op je smartphone of een ander communicatieprotocol, kan frustrerend zijn, onhandig en ook veel tijd kosten.”

Meer op komst

Het Smart Home Control System is niet het enige product dat Atmos in ontwikkeling heeft. Het werkt ook een de Expand Light Switch, een apparaat dat het makkelijk maakt om verschillende slimme lampen te beheren. Ook is er nog een Surround Smart Speaker in de maak, die gebruikers toestaat alle Atmos-producten te beheren.

 • Delen:

Reacties

 1. Pepijn
  08 februari, 2018 om 10:20

  Maar heeft het een camera?

  • Martijn Chel
   08 februari, 2018 om 10:32

   Hoe bedoel je? Het is een interface.

  • Stefan
   08 februari, 2018 om 14:10

   Als je het had gelezen, had je gezien dat het zelfs 2 camera’s heeft

   Quote:
   Dat apparaat beschikt over een camera, een nabijheidssensor, een camera en een lichtsensor.

   • Martijn Chel
    08 februari, 2018 om 15:54

    Ah, ik dacht dat Pepijn een beveiligingscamera (extern) bedoelde.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.