Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

AVM presenteert FRITZ!Box-modellen voor glasvezelverbindingen

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2018, 14:42 CategorieThuisnetwerk

AVM komt met twee nieuwe FRITZ!Box-modellen voor glasvezelverbindingen. Het gaat om de FRITZ!Box 5491 en de FRITZ!Box 5490. De FRITZ!Box 5491 biedt directe toegang voor FTTH-verbindingen en werkt op basis van GPON (Gigabit Passive Optical Network). De FRITZ!Box 5490 biedt ondersteuning voor actieve point-to-point-technologie (Active Optical Network).

Glasvezelsnelheden tot 1 Gbps met de FRITZ!Box-modellen

Beide modellen maken het mogelijk om glasvezelsnelheden tot 1 Gbps te halen op het thuisnetwerk via wifi. Via glasvezelnetwerken is dezelfde bandbreedte beschikbaar voor het downloaden en het uploaden, wat door de FRITZ!Box-routers geoptimaliseerd wordt om een snelle gegevensoverdracht mogelijk te maken.

De FRITZ!Box-modellen voor glasvezelverbindingen hebben vier gigabit LAN-aansluitingen en twee usb 3.0-poorten om randapparatuur op aan te sluiten. Daarnaast fungeren ze als DECT-basisstation voor maximaal zes telefoons en smart-home-applicaties. Indien gewenst kunnen er ook analoge telefoons of faxapparaten op aangesloten worden, waar twee aansluitingen voor beschikbaar zijn. Er is een Interne ISDN-S₀-bus voor ISDN-telefoons of ISDN-telefooncentrale en je kunt de modellen als NAS gebruiken om films, series of muziek te streamen of back-ups te maken. Net als andere FRITZ!Box-modellen maken ook deze twee gebruik van het besturingssysteem FRITZ!OS, waardoor je zowel thuis als onderweg op de smartphone en tablet toegang hebt tot het thuisnetwerk.

De Fritz!Box 5491 en de FRITZ!Box 5490 worden door AVM gepresenteerd op de FTTH Conference, dat van 13 tot en met 15 februari 2018 plaats zal vinden in Valencia. Twee weken geleden presenteerde AVM de FRITZ!Box 6890 LTE met fallback-functie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.