Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Bedien de rolgordijnen via een app met de Blind Engine

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2018, 22:50 CategorieAccessoires

Kom je na een lange werkdag thuis, moet je eerst het hele huis door om de rolgordijnen dicht te doen. Dat moet makkelijker kunnen dacht Brunt, het bedrijf achter de Blind Engine. Na een succesvolle Indiegogo-campagne, het bedrijf haalde 636% van het beoogde doel op, is het product nu bijna klaar om gelanceerd te worden.

De Blind Engine is een klein apparaatje dat je bevestigd aan het touwtje waarmee je rolgordijnen, jaloezieën, lamellen of luxaflex open en dicht doet. Via de app kun je het rolgordijn vervolgens open of dicht doen, of dit op vaste tijden geautomatiseerd laten doen. Via locatie-tracking kun je dit proces ook geheel automatiseren. Zodra je bijna thuis bent zal het slimme apparaat automatisch de rolgordijnen naar wens open of dicht doen.

Blind Engine werkt via stembediening

Mensen die het project via Indiegogo hebben ondersteund, het project stond trouwens ook op Kickstarter, hebben de eerste lichting van de Blind Engine inmiddels ontvangen. Deze ondersteunt ook stembediening via Amazon Alexa. Volgens Brunt worden in de toekomst ook Apple HomeKit, Google Home en IFTTT ondersteund.

De Blind Engine is gemakkelijk zelf te installeren en is met een prijs van 120 tot 150 dollar een goedkoop alternatief voor een elektrische zonwering. Wanneer het product op de markt zal verschijnen is nog niet duidelijk, maar je kunt de Blind Engine alvast vooruit bestellen op de website van Brunt. Er zijn overigens meer mogelijkheden om raamdecoratie automatisch te bedienen met de smartphone of tablet.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.