Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Facebook komt in juli met twee slimme speakers met 15-inch scherm’

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2018, 14:18 CategorieBediening

In juli 2017 hoorden we voor het eerst dat Facebook zou komen met een slimme speaker. In januari was er ineens het verhaal dat die speaker later dit jaar nog te koop zou zijn. Vandaag is er het bericht van de DigiTimes dat er niet één, maar twee slimme speakers met aanraakscherm op de markt gebracht worden.

Facebook lanceert ze in juli

Facebook komt volgens de DigiTimes uiterlijk in juli met de twee speakers. Beiden zouden voorzien zijn van een 15-inch scherm, en onder de codenamen Aloha en Fiona gemaakt worden. Partnerbedrijf Pegatron zorgt voor de assemblage van de speakers, die verder voorzien zijn van schermen gemaakt door LG Display.

De bronnen van DigiTimes stellen dat de speakers oorspronkelijk in mei uitgebracht hadden moeten worden. Dat lukte niet, zodat er meer tijd zou zijn om de akoestische kwaliteit van de gadgets en de software te verfijnen. Precies dat is van groot belang, omdat de markt al vrij druk is met speakers van onder meer Amazon, Google, Microsoft en Apple. Facebook hoopt de apparaten vooral te onderscheiden door een groot scherm.

De Facebook-speakers

De speakers zouden allebei op een andere manier werken. Volgens de bronnen van de DigiTimes is de Aloha wat verfijnder dan de Fiona. De Aloha zou op de markt gebracht worden onder de naam Portal en voor de bediening gebruik maken van stemcommando’s. Ook schijnt het apparaat te werken met gezichtsherkenning.

De Portal heeft verder vooral veel sociale netwerkfuncties, maar Facebook zou ook al contracten gesloten hebben met bedrijven als Sony en Universal Music, om het aanbod zo groot mogelijk te maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.