Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistant komt nu voor het eerst naar apparaten van Nest

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2018, 11:57 CategorieBediening

Voor het eerst is er een apparaat met native support van de Google Assistant. De Nest Cam IQ Indoor beveiligingscamera beschikte al over de hardware om die virtuele assistent te ondersteunen en is er nu door een software update ook van voorzien. Binnenkort zal deze functie beschikbaar zijn in Nederland. Daarmee is het niet gewoon een slimme camera, maar ook een slimme speaker.

Google Assistant en Nest

De Google Assistant is al ingebouwd in verschillende producten en dan vooral de slimme speakers van Google zelf en Android-telefoons. Nest, een dochterbedrijf van Google, ondersteunde de assistent nog niet, maar met de IQ Indoor komt daar verandering in. Het is ook meteen de eerste stap in de richting die recent werd aangekondigd door Google.

Voorheen was het namelijk een compleet op zichzelf staande divisie binnen het bedrijf, maar recent liet Google weten dat het team van Nest geïntegreerd zou worden met de hardwaredivise van Google zelf. Met deze samenvoeging van Nest en de Assistant is daar een eerste stap naar gezet. Het maakt het ook makkelijker om nieuwe functies als de assistent naar Nest-producten te brengen.

Dat de nieuwe softwarematige toevoeging flink wat extra’s toevoegt aan de camera is verder erg mooi. Volgens Nest zal de Cam IQ Indoor soortgelijke functies als de Google Home-speaker ondersteunen. Zo kunnen er zoekopdrachten uitgevoerd en nieuwe afspraken gemaakt worden. De camera ondersteunt niet de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren, het nieuws voor te lezen of muziek af te spelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.