Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistant scoort goed in test met vier stemassistenten (en speakers)

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2018, 10:11 CategorieSoftware en apps

De Google Assistant op de Google Home doet het aanzienlijk beter dan de andere stemassistenten op de meest populaire slimme speakers van dit moment. Eén stemassistent moet natuurlijk de laatste zijn — en dat deze dat is, heeft te maken met de opzet van de slimme speaker.

Google Assistant scoort goed

Met een markt vol slimme speakers en bijbehorende stemassistenten kan het moeilijk zijn de juiste combinatie uit te kiezen. Welke slimme speaker en stemassistent past nou het beste bij jouw wensen? Dat is een vraag die je onder meer moet baseren op compatibiliteit met je thuisnetwerk en de apparaten die je hebt staan, maar ook op de prestaties van Google Assistant, Siri, Cortana en natuurlijk Alexa. Het bedrijf Loup Ventures heeft nu onderzoek gedaan naar die prestatie en kwam met de onderstaande conclusies.

De vier stemassistenten hebben allemaal 782 vragen gekregen die ze moesten beantwoorden. Siri van Apple wist slechts 52,3 procent van die vragen goed te beantwoorden, waardoor die op de laatste plaats terechtgekomen is. Microsofts Cortana staat net boven Siri met 57 procent. Alexa scoorde een percentage van 64 procent aan goede antwoorden, terwijl Google Assistant, via Google Home, 81 procent goed beantwoorde. Dat Siri hier slecht scoort heeft te maken met de opzet van de stemassistent op de slimme speaker.

Siri op de Apple HomePod kan namelijk geen vragen beantwoorden met betrekking tot navigatie, agenda, e-mail en bellen. Wanneer je deze domeinen niet zou meerekenen in de resultaten, dan haalt Siri een veel betere score, namelijk 67 procent. Daarmee zou de stemassistent niet alleen boven Cortana, maar ook boven Alexa eindigen. Desondanks is het wel zo dat Siri 99,4 procent van de vragen in elk geval begreep en overal een antwoord op kon geven, al was dat in veel gevallen dus het antwoord dat ze er op de HomePod niets mee kan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.