Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Google Home Max klinkt beter dan Apple HomePod’

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2018, 9:31 CategorieBeeld en geluid

Hoewel de Apple HomePod menig recensent en gebruikt behaagt op audiogebied, concludeert de Amerikaanse tegenhanger van de Consumentenbond dat de concurrentie toch beter klinkt. Zo klinkt onder meer de Google Home Max een stuk beter, aldus de organisatie.

‘Google Home Max klinkt beter dan Apple HomePod’

Het moge duidelijk zijn dat de Apple HomePod, de eerste slimme speaker van het bedrijf, goed in de smaak valt bij recensenten. Vooral op het gebied van muziekweergave overtuigt de speaker. Maar dit betekent niet dat dit de beste slimme speaker op dat gebied is, van dit moment. De Amerikaanse tegenhanger van de Consumentenbond, Consumer Reports, concludeert uit een onafhankelijk, maar nog niet volledig afgerond onderzoek, dat concurrenten als de Google Home Max en Sonos One beter klinken en een hogere score hebben.

Op moment van schrijven is het zo dat het onderzoek nog moet worden gepubliceerd, waardoor cijfers en details nog op zich laten wachten. Maar er zijn al wel wat kleine kanttekeningen naar buiten gebracht. Zo denkt Consumer Reports dat de Apple HomePod goed is voor muziekliefhebbers, maar dat ze wel rekening moeten houden met en basgeluid dat overheersend kan zijn en tonen die in het midden een beetje wegvallen. De muziekweergave van de Google Home Max en Sonos One zou veel helderder moeten zijn.

The HomePod will serve many music fans well, but CR testers did hear some flaws. The HomePod’s bass was a bit boomy and overemphasized. And the midrange tones were somewhat hazy, meaning that some of the nuance in vocals, guitars, and horns was lost: These elements of the music couldn’t be heard as distinctly as in more highly rated speakers. Treble sounds, like cymbals, were underemphasized. But the HomePod played reasonably loudly in a midsized room.

The bottom line? Overall the sound of the HomePod was a bit muddy compared with what the Sonos One and Google Home Max delivered.

Verder zal Consumer Reports waarschijnlijk kritiek gaan uiten op het gebrek aan ondersteuning voor stereokoppeling en het feit dat het ecosysteem van Apple zo afgesloten is van de rest van de wereld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.