Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microsoft kondigt meer smarthome-integraties voor Cortana aan

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2018, 9:14 CategorieSoftware en apps

Microsoft heeft laten weten dat de digitale assistent Cortana vanaf nu meerdere smarthome-integraties heeft. Zo kun je de stemassistent nu gebruiken in combinatie met producten van Honeywell en Ecobee, evenals de dienst IFTTT (If This Then That).

Cortana ondersteunt IFTTT en meer

In de wereld van stemassistenten is Cortana geen nieuwe speler, maar het is er wel eentje waar we de laatste tijd weinig over horen. Investeerders maken zich zorgen, maar Microsoft stelde onlangs iedereen al gerust: de assistent komt naar meer apparaten toe. Om ervoor te zorgen dat de stemassistent competitief blijft, moeten er ook meer integraties met andere systemen worden gerealiseerd. En dat is precies wat Microsoft nu voor elkaar heeft gekregen. Dit weekend heeft Microsoft namelijk meer samenwerking aangekondigd.

Eerder werkte Cortana al met Samsung SmartThings, Nest, Philips Hue, Wink en Insteon. Maar nu kun je de stemassistent ook gebruiken in combinatie met producten van Ecobee, Honeywell Lyric, Honeywell Total Connect Comfort, LIFX, TP-Link Kasa en Geeni. Dat is leuk en aardig; de belangrijkste aankondiging is misschien wel dat de assistent nu ook IFTTT ondersteunt. Daarmee kun je verschillende processen in huis, maar ook voor andere dingen, automatiseren. Verder kun je de stemcommando’s nu aanpassen naar specifieke zinnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.