Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Modulaire smarthomesysteem homee nu ook te gebruiken via Apple’s HomeKit

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2018, 10:17 CategorieBediening

De nieuwste update van het modulaire smarthomesysteem homee, maakt het mogelijk om de apparaten die onder die noemer vallen te verbinden met Apple’s HomeKit. Dat heeft fabrikant en distributeur Z-Wave Europe vandaag bekend gemaakt.

Homee smarthomesysteem

Homee is een modulair systeem dat erop gericht is om verschillende standaarden aan elkaar te koppelen. Zo is het besturen van een slim huis waarin apparatuur van diverse fabrikanten staat, makkelijker. Dankzij deze nieuwe update kunnen apparaten die voorzien zijn van draadloze technologie van Z-Wave, ZigBee en EnOcean, verbonden worden met de HomeKit. Daardoor is het ook mogelijk om ze te besturen met Apple’s digitale assistent Siri.

Met het systeem speelt Z-Wave in op een steeds complexer wordende markt. Door de grote hoeveelheid verschillende fabrikanten die slimme apparatuur maakt, is het soms een gedoe om verschillende apparaten goed te kunnen koppelen en gebruiken. De homee brengt daar verandering in en maakt het nu mogelijk om allerhande apparatuur te koppelen aan HomeKit.

Timo Clasen, projectmanager van homee, stelt in een statement dat “sinds Apple vorig jaar bekend maakt dat het met een HomeKit-softwarecertificaat zou komen, we contact met hen hebben. Intern werkt onze verbinding al en Apple hoeft alleen maar het proces van certificering in te zetten. We kijken ernaar uit en staan vooraan in de rij!”

Volgens Clasen is het voor het eerst dat apparaten van verschillende draadloze systemen verbonden worden aan HomeKit. Tot dusverre waren enkel verbindingen met wifi- en bluetoothsystemen mogelijk. Mooi is dat er naast Siri ook andere mogelijkheden zijn; ook Amazons Alexa en Google Home kunnen gebruikt worden om de apparaten die met homee verbonden zijn te besturen.

Het is nog niet zeker wanneer Apple officieel begint met het certificeren van HomeKit-apparatuur. De nieuwe firmware van homee wordt al uitgerold.

  • Delen:

Reacties

  1. Bert
    04 juni, 2019 om 15:50

    Waarom wordt homee niet meer gepromoot in Nederland. Lijkt een echt goed integrerend product die alle drie wat professionelere protocols aan elkaar bind.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.