Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest terug bij Google om beter te kunnen concurreren met Amazon en Apple

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2018, 9:32 CategorieEnergie

Nest, bekend van slimme thermostaten en beveiligingscamera’s, is terug bij Google, nadat het bedrijf drie jaar als onderdeel van Alphabet heeft geopereerd. Hiermee hoopt het bedrijf dat het voortaan beter kan concurreren met Amazon en Apple.

Nest terug bij Google

Nest, fabrikant van slimme thermostaten en beveiligingscamera’s, is teruggekeerd bij Google. Het bedrijf heeft drie jaar geopereerd onder Alphabet, het moederbedrijf van Google. Door terug te keren bij de zoekmachinegigant, in het bijzonder de hardwaretak, hoopt het bedrijf beter te kunnen concurreren met Amazon en Apple. Nest-CEO Marwan Fawaz zal voortaan verslag uitbrengen bij Google-hardwarechef Rick Osterloh, die verantwoordelijk is voor Pixel, Chromecast en Home. Dat heeft Google bekendgemaakt in een blogpost.

In een interview met CNET heeft Osterloh uitgelegd dat dit een belangrijke stap is. Door Nest terug naar Google te laten gaan kan het bedrijf alle projecten en producten met betrekking tot kunstmatige intelligentie onder één dak huisvesten. Daardoor kan er mogelijk ook beter samengewerkt worden. En dat is hard nodig. Apple is steeds meer actief op de smarthomemarkt en Amazon is momenteel leider als het aankomt op slimme speakers en slimme assistenten: Alexa tref je momenteel op allerlei soorten huishoudapparaten aan.

Google heeft dus een grotere focus nodig om beter te kunnen concurreren met beide bedrijven. Nest werkte sinds 2015 onder Alphabet nadat dat moederbedrijf de wereld in was geholpen en laat sinds de overname in 2014 zien dat het een winstgevend project van het bedrijf is. Eén van de weinige winstgevende projecten in de categorie Other Bets, die je tegenkomt in de kwartaalcijfers van Google. Door ook Nest meer aandacht te geven en te laten profiteren van andere ontwikkelingen binnen Google, kan dat succes mogelijk vergroot worden.


€ 225,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 239,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 239,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 105,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 119,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 119,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 124,95

Binnen 4 werkdagen

Bekijk

€ 128,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 128,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.