Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Netgear lanceert nieuwe Orbi wifi-systeem met veel groter bereik

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2018, 22:32 CategorieThuisnetwerk

Netgear heeft tijdens het MWC in Barcelona een nieuw model in de Orbi-reeks gelanceerd, die het speciaal voor de Europese markt ontwikkeld heeft. Deze nieuwe Orbi, de RBK20, combineert een 2.2 Gbps wifi-router met een satelliet die speciaal ontworpen is voor betere mesh-netwerken in en om huizen, met een totale oppervlakte van 375 vierkante meter.

Nieuw Orbi-systeem

Het Orbi Whole Home wifi-systeem combineert prestaties met stijl en levert wifi-snelheden tot 2.2 Gbps. Dat is mogelijk dankzij de vier interne antennes in elke Orbi-router. De satellieten vergroten verder het draadloze bereik op moeilijk bereikbare plekken in huis. Het veilige wifi-netwerk is binnen enkele minuten te installeren: Orbi kan direct uit de verpakking in gebruik worden genomen. Deze hoeft enkel met het modem verbonden te worden; de netwerkconfiguratie vindt plaats via de Orbi-app of je browser.

“Hoe groot of klein je huis ook is, iedereen verdient de best mogelijke wifi-ervaring”, zegt David Henry, senior vice president of Connected Home Products bij Netgear. “De Orbi-router en satelliet zorgen voor wifidekking in het hele huis – tot een totale oppervlakte van 375 vierkante meter. Met Orbi behoren dode hoeken op moeilijk bereikbare plekken tot het verleden, aangezien er onder dezelfde netwerknaam altijd een extra satelliet kan worden toegevoegd. Met onze gepatenteerde tri-bandwifisysteem kun je je favoriete televisieseries streamen naar de slaapkamer, terwijl de kinderen in de woonkamer online gamen, allemaal zonder ook maar de kleinste hik.”

Vooral belangrijk is volgens het bedrijf de toevoeging van Circle met Disney, technologie die je toestaat de pagina’s die je kinderen bezoeken te beheren. Ouders weten zo precies waar hun kinderen uithangen op het internet en kunnen ervoor zorgen dat ze niks verkeerds te zien krijgen. Ook is er gasttoegang voor vrienden en familie zonder dat je het wifiwachtwoord hoeft te delen. Tot slot is er ondersteuning voor Amazon Alexa en de Google Assistant.

De router is nu verkrijgbaar. De RBR20, met één satelliet (RBS20) heeft een adviesprijs van 249,99 euro. Dan is er de duurdere variant met twee satellieten, de RBK23, met adviesprijs van 349,99 euro. Mocht je al een netwerk hebben, kan je de RBS20-satelliet los aanschaffen, om zo je netwerk uit te breiden met tot wel 125 vierkante meter.


€ 268,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 268,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 268,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 209,83

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 229,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 229,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.