Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Netgear wil bedrijfstak van Arlo-beveiligingscamera’s afsplitsen

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2018, 10:39 CategorieAlgemeen

Netgear heeft aangekondigd dat het de bedrijfstak die verantwoordelijk is voor de Arlo-beveiligingscamera’s wil afsplitsen. Deze zet zou volgens Netgear veel voordelen moeten opleveren, voor allebei de bedrijven.

Netgear splitst Arlo-tak af

Netgear heeft aangekondigd dat het voornemens is de bedrijfstak die verantwoordelijk is voor Arlo-beveiligingscamera’s af te splitsen naar een zelfstandig bedrijf. Deze zet zou voordelig kunnen uitpakken voor beide bedrijven, laat Netgear weten. De nieuwe fabrikant voor beveiligingscamera’s zou kunnen profiteren van meer flexibiliteit en financiële middelen en kansen, terwijl Netgear zich kan blijven concentreren op de eigen zaken. Ook gaat het nieuwe bedrijf naar de beurs, onder de naam Arlo Technologies.

Ondanks het feit dat het beveiligingscamerabedrijf naar de beurs gaat en zelfstandig wordt, houdt Netgear toch een groot meerderheidsbelang van tachtig procent. De overige twintig procent zal in de verkoop worden gegooid. Voordat de plannen doorgezet kunnen worden moet de raad van bestuur nog zijn goedkeuring geven. Ook de Amerikaanse beurswaakhond SEC moet nog een oordeel geven. Mocht alles volgens plan verlopen, dan zal alles in de tweede helft van 2018 achter de rug en geregeld zijn.

De Arlo-afdeling binnen Netgear boert overigens goed. Uit de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf blijkt dat de tak zo’n 378 miljoen dollar aan omzet heeft binnengehaald. Een jaar eerder lag dat getal nog op 188 miljoen dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.