Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Deze radio bedien je door het schenken en drinken van water

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2018, 11:44 CategorieBeeld en geluid

Men neemt een radio met interne speakers, twee sensoren en twee glazen water. De radio bedien je vervolgens met beide glazen water. Vul een glas om de radio aan te zetten, schenk het water van het ene glas naar het andere om van frequentie te wisselen, raak een glas aan om te fine-tunen en stop je vinger in een glas water om het volume te wijzigen. Maak kennis met de Pour Reception.

Kunstproject om bewuster te kijken naar het begrip interface

De Pour Reception is ontwikkelt als kunstproject door drie designers van de universiteit van Malmö om de mens uit te dagen om bewuster te kijken naar het begrip interface. We zijn knoppen, touchscreens en sinds kort ook stembediening gewend, waardoor we de natuurlijke basis in onze omgeving soms lijken te vergeten. De Pour Reception biedt interactie met water en kijkt niet naar het zo effectief mogelijk bedienen van een apparaat, maar wil een diepere betekenis aan het begrip interface geven door te spelen met de bediening.

Zou je dit zelf gaan gebruiken? Waarschijnlijk niet. Het is nogal omslachtig om met beide bekertjes water aan de gang te gaan om van radiostation te wisselen. Toch biedt het een leuk inkijkje in toekomstige smart home-producten, waarbij alledaagse voorwerpen ineens een andere functie krijgen, in dit geval water en glazen. Meer informatie over dit kunstproject vind je op de website van één van de designers.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.