Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung SmartThings-app krijgt komende maand een grote update

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2018, 13:34 CategorieBediening

Samsung wil zich meer gaan richten op smarthometoepassingen, maar het huidige aanbod van de Koreaanse fabrikant is op zijn minst verwarrend te noemen. Zo heeft Samsung de Connect, Smart Home en SmartThings-apps die allemaal min of meer overlappen qua functies voor het slimme huis.

Tijdens de Mobile World Congress heeft Samsung aangegeven dat ze zich meer gaan richten op de SmartThings-app. Deze krijgt komende maand een grote update. Dit betekent dat Samsung SmartThings ook de functionaliteiten zal krijgen van Samsung Connect, Smart Home en Smart View, zodat we eindelijk alle functies in één app gaan krijgen. Dat maakt het in ieder geval een stuk overzichtelijker.

Samsung wil verbinden en slimme producten aanbieden

De nieuwe app past in de strategie van Samsung om in 2020 al hun producten verbonden en intelligent te maken. Via de SmartThings-app kun je dan het hele huis bedienen op de smartphone, zoals de videodeurbel, de wasmachine of de stofzuiger. Er is uiteraard ondersteuning voor Samsung’s Family Hub koelkasten en de smart tv’s. Samsung brengt de SmartThings-app nadrukkelijk onder de aandacht in combinatie met de nieuwe Samsung Galaxy S9, waarmee je content direct van de smartphone naar de smart tv kunt sturen.

De vernieuwde SmartThings-app moet een geheel nieuwe interface krijgen en komt in maart op de markt. Het zou ons niet verbazen als de uitgave gelijktijdig met de nieuwe Galaxy S9 zou zijn rond 16 maart.

 • Delen:

Reacties

 1. Ali Coensen
  27 november, 2018 om 13:09

  Ik probeer de app smart Things uit te schakelen. Het heeft zichzelf geactiveerd en verbruikt veel mb.en stroom. Please leg me uit hoe dit te doen. Of kan ik deze app zonder toekomstige problemen verwijderen?
  Bedankt Ali Coensen.

  • Wesley Akkerman
   28 november, 2018 om 10:15

   Als je zeker weet dat je geen producten in huis hebt waar je de app voor nodig hebt, dan kun je de app gewoon verwijderen. Anders kun je binnen de instellingen van de app aangeven dat je hem wil uitschakelen (op Android: instellingen > Apps > SmartThings > Uitschakelen).

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.