Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Sentesia lanceert toegankelijke en modulaire smarthometoepassingen

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2018, 13:15 CategorieEnergie

Het Antwerpse bedrijf Sentesia brengt een aantal smarthometoepassingen op de markt waarmee je snel en eenvoudig het comfort en de veiligheid van je woning of ruimte kunt vergroten. Dit nieuwe flexibele systeem – dat je bedient met je smartphone – is gebruiksvriendelijk en bovendien modulair.

Dit moet je weten over Sentesia

Sentesia, een bedrijf uit Antwerpen, lanceert een aantal smarthometoepassingen waarmee je snel en eenvoudig zowel de comfort als de veiligheid van je woning zou kunnen vergroten. Dit systeem moet flexibel zijn vanwege zijn toegankelijk en modulaire karakter. Zo kun je je woning op afstand in de gaten houden of de verwarming regelen via je smartphone, maar dit is natuurlijk geen nieuw gegeven. Het Internet of Things stelt mensen in staat dit soort dingen al te doen, maar deze fabrikant wil de oplossingen ook betaalbaar maken.

Het door de Antwerpse startup ontworpen systeem moet verder uitblinken in eenvoud en gebruiksgemak, zonder aan functionaliteit in te boeten. Je kunt kiezen voor één van de drie pakketten met een specifieke werking, maar net zo goed kan je zelf modulair je systeem samenstellen.

  • Green: hiermee monitor je het energieverbruik van je woning en kan je dit bijsturen door een slimme thermostaat en twee stekkers.
  • Blue: de twee brandalarmen en de camera zorgen voor brandveiligheid en dat je van overal een oogje in het zeil kan houden.
  • Red: de bewegingssensoren, deur- en raamsensoren, camera en het brandalarm zorgen voor een optimale veiligheid en gemoedsrust. Inbrekers krijgen geen kans, zelfs als je niet thuis bent.

Je gebruikt de systemen in combinatie met een smarthub, die draadloos verbinding legt met verschillende sensoren. Mocht zo’n sensor iets opmerken dat verdacht lijkt, dan krijg je daar meteen melding van. Ook kan er meteen een brandalarm afgaan of een camera geactiveerd worden en wordt er iemand gewaarschuwd. Wat er precies gebeurt kun je zelf instellen. Bestaande smarthomeproducten kunnen ook aan de Sentesia-smarthub gekoppeld worden, mits Z-Wave wordt ondersteund. In de toekomst volgen meer protocollen en producten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.