Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Deze slimme speaker slaat geen data op en verkoopt ook geen data door

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2018, 12:18 CategorieBeeld en geluid

Mycroft heeft de Mark II aangekondigd. Dit is een slimme speaker die geen stemdata opslaat en doorverkoopt aan andere bedrijven. Het apparaat beschikt over een scherm van 4-inch en wordt nu aangeboden via Kickstarter, waar je het project kunt steunen.

Slimme speaker Mark II verkoopt geen stemdata door

Hoewel slimme speakers vandaag de dag al erg handig kunnen zijn in een smarthome, vertrouwt nog niet iedereen zo’n groot bedrijf als Google of Amazon met de data die het in handen heeft. Vaak worden die gegevens (anoniem) doorverkocht aan andere bedrijven, zodat zij je gerichte advertenties kunnen presenteren. Mocht je dat nou geen prettig idee vinden, maar wil je wel het gemak van een slimme speaker? Dan kun je het project Mark II van Mycroft steunen op Kickstarter. Dit apparaat slaat namelijk geen stemdata op.

En omdat er niets wordt opgeslagen, kan er ook niets worden doorverkocht. Op het moment dat je data is verwerkt, zal die ook direct worden gewist, is de belofte van Mycroft. De makers van de slimme speaker hadden een doel van ruim veertigduizend euro voor ogen en dat doel is al ruimschoots gehaald. Op moment van schrijven staat de teller op 138.458,00 euro en zijn er tenminste 1064 mensen die geïnteresseerd zijn in een dergelijk product. Met nog 22 dagen op de klok voordat het project eindigt, lijkt het nu al een succes te zijn.

Je kunt het project steunen met een pledge van 25 dollar. Vanaf 99 dollar kun je rekenen op één van de eerste exemplaren van de slimme speaker. Het apparaat beschikt over een scherm van 4-inch, zes microfoons, een 10 watt-speaker met twee 2″-drivers en een hoofdtelefoonaansluiting. Daarnaast is er ondersteuning voor wifi en bluetooth en is er een micro-sd-kaartsleuf. De assistent aan boord is het eerder onthulde Mycroft, een systeem dat gebaseerd is op een open bibliotheek en dus niets met Google of Amazon te maken heeft.

De stemassistent, die je hier alvast kunt uitproberen, reageert op het commando ‘Hey, Mycroft’, maar dat commando kun je zelf straks aanpassen. Ook heb je de keuze uit een Amerikaanse vrouwenstem of een Britse mannenstem; later zouden er meerdere soorten stemmen worden toegevoegd. Bovendien ondersteunt de stemassistent al ruim 140 soorten apps en diensten, waaronder Philips Hue, Wink, Pandora, Twitter, Roku, Facebook, NPR, Gmail, Wikipedia, Wolfram Alpha en zelfs de op privacy gerichte zoekmachine DuckDuckGo.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.