Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google selecteert kopgroep voor testen van Google Assistant in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2018, 21:57 CategorieBediening

Google is begonnen met het testen van de Google Assistant in Nederland. Dat meldt tweakers.net. Een aantal gebruikers van de site meldt anoniem aan tweakers dat zij een uitnodiging hebben ontvangen om de slimme assistent een tijdje uit te proberen, zodat Google op basis van hun ervaringen fouten kan ontdekken alvorens Assistant wordt uitgerold naar alle Google-gebruikers.

Google heeft de geselecteerde gebruikers expliciet verzocht om geen ruchtbaarheid te geven aan de test, maar sommigen hebben zich hier weinig van aangetrokken en zij hebben anoniem aan de redactie van tweakers gemeld dat ze in de testgroep zitten.

iOS en Android

De gebruikers mochten zich opgeven via een formulier. Zowel voor Android als iOS, het besturingssysteem van de iPhone, is de Google Assistant in het Nederlands voor hen beschikbaar. Over enkele maanden moet de slimme assistent dan naar iedereen worden uitgerold.

De Google Assistant zal daarna naar meer apparaten worden gebracht. De zoekgigant is eerst bezig om het aantal ondersteunde talen sterk uit te breiden. Met gesproken commando’s kunnen door de Assistant bijna alle Androidtelefoons worden bediend. De Home-speaker van Google wordt ook in het Nederlands voorzien van meer slimme functies. Als de speaker aan de hand van de locatie van de telefoon van de gebruiker weet waar hij uithangt, bijvoorbeeld in een supermarkt, kan via de telefoon bijvoorbeeld automatisch een boodschappenlijstje worden doorgegeven.

Natuurlijke taal

De Google Assistant is echter vooral bedoeld om gesproken zoekopdrachten te geven en informatie op te laten zoeken. Ook kunnen er allerlei Androidfuncties en -apps worden gestart. De vragen aan de Assistant kunnen in een ‘natuurlijke’  taal worden gesteld, je hoeft je dus niet in bochten te wringen om te zorgen dat de slimme assistent je begrijpt. Het aantal functies van Google Assistant wordt voortdurend uitgebreid en ook andere software-ontwikkelaars maken er apps voor.

Meer over de Google Assistant is hier te lezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.