Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Amazon Alexa moet in real-time kunnen vertalen’

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2018, 9:49 CategorieSoftware en apps

Als we de nieuwste geruchten omtrent Amazon Alexa mogen geloven, dan wil Amazon ervoor zorgen dat de stemassistent straks een universele vertaler wordt, die zijn werkt in real-time kan verrichten. Net zoals je ziet in populaire science-fiction.

Amazon Alexa wordt universele vertaler – gerucht

Als we de berichtgeving van Yahoo Finance mogen geloven, dan wil Amazon ervoor zorgen dat Amazon Alexa in de toekomst ook kan dienen als een universele vertaler, die in real-time z’n werk kan doen. De stemassistent kan momenteel al worden gebruikt voor het vertalen van korte zinnen en woorden, maar Amazon zou hiervoor alles uit de kast willen trekken. Het moet een gigantisch platform worden, dat ook rekening houdt met culturele details en taalwetenschap. De stemassistent moet dus voor complexe vertalingen worden gebruikt.

Daarnaast zou het platform ook rekening moeten kunnen houden met contextuele situaties. Amazon Alexa zou, ergens in de toekomst, zelfs meerdere talen tegelijkertijd kunnen vertalen in een gesprek. Mogelijk wordt daar nu de basis voor gelegd: de stemassistenten kunnen al verschillende stemmen en commando’s herkennen en daar hun antwoorden op aanpassen. Wanneer deze veranderingen allemaal worden doorgevoerd is niet bekend. Het duurt dus nog wel even voordat we zo’n Star Trek-vertaler in huis kunnen halen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.