Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon laat Alexa in sommige gevallen minder uitgebreid reageren

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2018, 14:32 CategorieBediening

Virtuele assistenten zijn enorm handig. Maar soms is het ook frustrerend als zo’n virtuele assistent de hele tijd tegen je terugpraat. Wellicht is het om die reden dat Amazon nu iets nieuws bedacht heeft voor Alexa-apparaten. Voortaan is er ook een Brief Mode, waarbij de spraaksoftware korter van stof is.

Amazon Alexa praat minder

De update is niet heel groot aangekondigd door Amazon. In plaats daarvan vonden sommige gebruikers de functie en omschreven zij deze op Reddit. Brief Mode maakt dat Alexa, indien gebruikers daar behoefte aan hebben, minder uitgebreid reageert. Soms wordt een commando enkel bevestigd met een ‘ok’ en andere keren met een kort piepje.

In de app werd dezelfde modus aangetroffen. Daar wordt deze als volgt omschreven:

“In deze modus praat Alexa minder en zal ze voor sommige simpele boodschappen enkel een kort geluidje afspelen in plaats van verbale feedback te geven.”

Wanneer er dan heel kort gereageerd wordt en wanneer niet is niet helemaal duidelijk. Maar het is niet heel ingewikkeld om bijvoorbeeld je voor te stellen dat ze met een piepje reageert als je bijvoorbeeld vraagt of ze een lamp aan kan zetten of een afspraak in kan plannen.

De functie is al uitgerold naar de meeste apparatuur en smartphones.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.