Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon toont lamp met ingebouwde Alexa spraakassistent

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2018, 10:02 CategorieBediening

Amazon heeft een referentieontwerp voor een lamp met ingebouwde Alexa spraakassistent getoond. Het ontwerp, dat dient als basis voor fabrikanten die ermee aan de slag willen, beschikt over een speaker met Amazon Alexa waardoor gebruikers de spraakassistent op nog meer plekken in huis in kunnen zetten.

Amazon blijft druk bezig met de ontwikkeling van hardware voor zijn Alexa spraakassistent. Het bedrijf heeft al diverse Echo-speakers op de markt gebracht, waaronder een model met beeldscherm. Op papier heeft Adition, een bedrijf dat ontwerpen voor Amazon maakt, nu ook een lamp bedacht waar de spraakassistent van het Amerikaanse bedrijf in verwerkt zit.

De lamp kan een warm wit licht afgeven en is te dimmen. Ook beschikt het apparaat over WiFi, bluetooth en microfoons waarmee de stemcommando’s van de gebruiker opgevangen kunnen worden. Daarnaast is de lamp voorzien van een ledstrip zodat de gebruiker kan zien wanneer er geluisterd wordt. Aan de achterzijde is er ook nog een usb-poort verwerkt.

De reden dat Amazon deze lamp heeft laten uitdenken is dat fabrikanten zonder al teveel moeite en research een product met ondersteuning voor Amazon Alexa op de markt kunnen brengen. Dit moet Alexa een stapje voor geven op concurrenten als Google Assistant of Apple’s Siri.

Lees meer over spraakbediening in ons dossier over spraakassistenten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.