Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon voegt opvolgmodus toe aan stemassistent Alexa

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2018, 9:32 CategorieSoftware en apps

Amazon heeft een opvolgmodus toegevoegd aan stemassistent Alexa. Met die modus is het mogelijk een vervolgvraag te stellen, zonder dat je daarvoor opnieuw het bekende stemcommando hoeft te geven. Je kunt de volgende vraag meteen stellen.

Vervolgmodus voor Amazon Alexa

Amazon heeft een opvolgmodus toegevoegd aan stemassistent Alexa. Daardoor kunnen gebruikers nu vragen achter elkaar blijven stellen, zonder dat ze daarvoor het bekende stemcommando voor hoeven te gebruiken. Je kunt dingen nog niet samenvoegen in één verzoeken (bijvoorbeeld: doe je lampen uit en zet muziek aan), maar je kunt wel twee dingen vlak achter elkaar zeggen. De stemassistent zal namelijk nog tot vijf seconden na je eerste verzoek luisteren of je nog wat wil of gedaan wil hebben in huis.

Als Alexa blijft luisteren voor een extra verzoek, dan blijft de blauwe rand aanstaan op het apparaat. Wanneer dat licht afzwakt, dan gaat ze weer in slaapmodus en moet je haar weer wakker maken met een stemcommando. Amazon claimt dat het een betrouwbaar systeem is. In die vijf seconden dat ze wacht, kan er natuurlijk nog een hoop herrie zijn (televisiegeluiden, achtergrondengeluiden) die ze op kan pikken. Maar de stemassistent zal alleen luisteren naar hetgeen waarvan ze zeker is dat het voor haar bedoeld is, belooft Amazon.

Het is vooralsnog niet bekend hoe dit werkt of hoe Amazon dit voor elkaar heeft gekregen, maar we kunnen ons voorstellen dat deze functie niet meteen werkt. Zeker niet als er op de achtergrond een televisieserie of film wordt bekeken. Om te voorkomen dat iets fout gaat, kun je Alexa ook bedanken, waarna ze na je eerste verzoek meteen in de slaapstand staat. De opvolgmodus is momenteel alleen beschikbaar in het Engels en is opt-in; dat betekent dat je je dus kunt afmelden. Wanneer de stemassistent Nederlands gaat spreken, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.