Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amerikaanse startup Piccolo werkt aan visuele assistent

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2018, 12:21 CategorieBediening

Bedrijven als Google, Amazon, Microsoft en Apple investeren steeds meer in slimme assistenten. Google Assistent, Amazon Alexa, Microsoft Cortana en Apple Siri zijn de bekendste van de slimme assistenten, maar ook andere bedrijven ontwikkelen hun eigen versie. Hierbij ligt de nadruk vooral op slimme speakers met stembediening. De Amerikaanse startup Piccolo wil het anders gaan doen. Geen slimme assistent die reageert op geluid, maar een visuele assistent die jou in de gaten houdt met camera’s.

Het werkt als volgt: de camera volgt jouw bewegingen door het huis. Via de app creëer je bepaalde zones in het huis, waarbij je aangeeft welke apparatuur op welke plek staat. Piccolo maakt een virtueel skelet van jouw lichaam en vervolgens kun je door simpelweg te wijzen bepaalde apparaten aan- en uitzetten. De camera herkent dan automatisch naar welk apparaat je wijst.

Wijzen en gebaren om de smart home te bedienen

De visuele assistent gaat echter verder dan alleen slimme apparaten aan- en uitzetten. Via gebaren moet het mogelijk zijn om bijvoorbeeld het licht te dimmen, of een film vooruit te spoelen, zodat je volledige controle hebt over de apparaten in huis.

Piccolo zit nog in de testfase. Ze hopen binnenkort een crowdfundingsactie te kunnen starten. Op de website van Piccolo vind je meer informatie over het project en kun je je inschrijven om op de hoogte te worden gehouden over de ontwikkelingen.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.