Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Athom stopt met ontwikkeling eigen spraakherkenningsdienst voor Homey-apparatuur

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2018, 10:13 CategorieBediening

Soms gaan plannen ineens niet door. Zoals bij Athom, dat vandaag in een blogpost heeft onthuld dat het stopt met de ontwikkeling van een eigen spraakdienst voor Homey. Gebruikers van de smarthomehub zullen het dus moeten doen met de diensten van Google en Amazon.

Athom Homey spraaksoftware

In de blog legt Athom uit dat het, met de lancering van Homey v2.0 om de hoek, de kans kreeg nog eens goed over bepaalde beslissingen na te denken. Een van die beslissingen heeft betrekking tot spraak en muziek. De ontwikkeling van een eigen spraakdienst is te ingewikkeld gebleken en dus stopt men liever geld in het bouwen van andere diensten.

Vanaf versie 2.0 van de firmware, is het daarom ook alleen nog mogelijk om met het Homey-apparaat te praten, indien die functie handmatig ingeschakeld wordt. Momenteel wordt enkel Amazons Alexa ondersteund, maar op korte termijn moet ook de Google Assistant tot de spraakmogelijkheden behoren.

Muziekdienst Athom

Een andere beslissing die heroverwogen wordt, heeft betrekking tot de muziekdienst van de Nederlandse startup. Oorspronkelijk wilde men het mogelijk maken muziek vanaf verschillende streamingdiensten samen te voegen. Maar doordat er geen toegang kwam tot de verschillende diensten en gebruikers vooral toegang tot hun eigen favoriete dienst bleken te willen, is ook de ontwikkeling hiervan gestopt.

Met deze beslissingen, krijgt de volgende grote update van de firmware van de Homey smarthomeapparatuur weer meer vorm. Wanneer die nieuwe firmware gelanceerd wordt is nog niet bekend.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.