Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Bestuur straks je wasmachine met Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2018, 16:55 CategorieBediening

Google werkt hard aan de integratie van Custom Device Actions in de Google Assistant. Het wordt mogelijk voor verschillende bedrijven om zelf commando’s in te programmeren voor de assistent. Daarmee kan die bijvoorbeeld wasmachines, of andere soortgelijke apparatuur, aansturen.

Google Assistant: nieuwe mogelijkheden

Het was al mogelijk om met de Google Assistant verschillende apparaten aan te sturen. Maar het was nog geen optie om commando’s die toegespitst waren op bepaalde apparatuur zelf, te gebruiken. Daar komt nu dus verandering in. Stel je voor dat je over een wasmachine beschikt die een specifiek programma kan draaien, dan kan je dat nu potentieel ook starten met de Assistant. Wel moeten bedrijven zelf de functionaliteit inbouwen. In die zin ben je dus afhankelijk van de fabrikant waar je witgoed gekocht hebt.

Er zijn verder nog andere zaken toegevoegd aan de virtuele assistent. Het is nu ook mogelijk om notificaties te vragen rond bepaalde zaken. Stel dat je aandelen van een bedrijf hebt, maar die bij een bepaalde waarde wil verkopen, dan kan je de Assistant vragen om de aandelenkoers in de gaten te houden en je ervan op de hoogte te stellen als een bepaald niveau bereikt wordt.

Ook is het makkelijker om media af te spelen met de Assistant. Eerst was het al mogelijk om muziek en podcasts af te spelen, maar nu komt er ook een optie om bijvoorbeeld meditatiesessies te starten of andere media af te spelen. De functies zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Overigens werkt Google ook aan een Nederlandstalige versie van de Assistant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.