Canary Flex krijgt maskeringsfunctie om vals alarm te voorkomen

19 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
Canary Flex 1

De Canary Flex krijgt later deze week een nieuwe maskeringsfunctie om vals alarm te voorkomen. De functie laat je bepaalde delen op het beeld, bijvoorbeeld een weg met langsrijdende auto's, maskeren. Zo kun je je eigen huis in de gaten blijven houden en de kans op een vals alarm verminderen.

Beveiligingscamera’s worden steeds slimmer, maar dat wil niet zeggen dat vals alarm helemaal voorkomen kan worden. Een bepaalde lichtinval, een boom die beweegt door de wind of een huisdier wat iets te enthousiast rond gaat rennen kan het alarm soms af doen gaan. Natuurlijk is de gevoeligheid vaak wel in te stellen, maar je wilt ook niet alle bewegingen gaan aansluiten. De Canary View heeft daarom een maskeringsfunctie, net als de Canary All-in-One. Hiermee kun je via de app bepaalde delen van het beeld uitschakelen. Deze functie komt nu ook naar de Canary Flex, zo meldt Android Police.

Sluit bepaalde delen van het beeld uit met de maskeringsfunctie

Deze functie is helemaal handig voor de Canary Flex, die tevens als buitencamera kan dienen. Buiten is er nu eenmaal meer beweging dan in huis. Een windvlaag door de boom in je achtertuin kan het alarm al laten afgaan. Via de maskeringsfunctie kun je nu bepaalde delen van het beeld maskeren. Via de app sleep je een vierkant om de boom, waardoor dit deel van het beeld niet meer in de gaten wordt gehouden. Staat de camera gericht op een weg? Selecteer de weg op het beeld en maskeer op deze manier langsrijdende auto’s. Zo kun je verschillende delen van het beeld maskeren, terwijl de niet-geselecteerde delen nog altijd goed in de gaten worden gehouden door de beveiligingscamera. De functie zal later deze week gratis beschikbaar worden gesteld voor iedereen, of je nu beschikt over een Canary-abonnement of niet.

Reacties (0)