Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Switch+ van Ecobee stopt stemassistent Alexa in je lichtschakelaar

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2018, 12:06 CategorieVerlichting

Slimme huizen stuur je vaak aan met een stemassistent. Nu kun je bijvoorbeeld overal slimme speakers plaatsen, maar je kunt ook gebruikmaken van andere producten met ingebouwde stemassistent. Zoals de Ecobee Switch+ met stemassistent Alexa.

Ecobee Switch+ met Alexa

Stemassistenten kom je tegenwoordig op een aantal plekken tegen. Voornamelijk op slimme speakers, televisies en smartphones, maar ondertussen ook op spiegels, lampen en lichtschakelaars. De Ecobee Switch+ is zo’n schakelaar waar, in dit geval, Alexa op aanwezig is. Ecobee heeft al een slimme speaker en thermostaat gelanceerd met dezelfde assistent aan boord, dus dit zou een mooie aanvulling kunnen zijn op het assortiment. De schakelaar beschikt over een speaker en microfoon en heeft een prijskaartje van 99,99 dollar.

Je kunt niet alleen dingen regelen via de applicatie, maar kunt ook dingen zeggen tegen de schakelaar en hem gebruiken alsof het een Echo-speaker is. Zo zal de schakelaar dan ook reageren en bijvoorbeeld updates kunnen geven over het weer. Het enige dat je hoeft te doen is je huidige lichtschakelaar te vervangen, zodat je vervolgens dat licht kunt bedienen met je stem, app of een bewegingssensor. Verder kan de schakelaar het licht na vijftien minuten inactiviteit uitschakelen, is er een avondmodus en kan het systeem reageren op de zon.

Je kunt er helaas geen lampen mee dimmen. Wel kun je er nog voor kiezen het systeem te bedienen via Google Assistant of Apple HomeKit en is er ondersteuning voor diensten als IFTTT en SmartThings, van Samsung. Vooralsnog is het niet bekend of de Ecobee Switch+ ook in Nederland wordt uitgebracht. In de VS is de accessoire vanaf 26 maart te koop.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.