Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Facebook stelt het uitbrengen van zijn slimme speaker uit’

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2018, 10:06 CategorieBeeld en geluid

Aanvankelijk kon je ervan uitgaan dat Facebook tijdens zijn presentatie in mei de nieuwe slimme speaker zou onthullen. Maar vanwege het privacyschandaal rondom het sociale netwerk zou het bedrijf die slimme speaker voorlopig hebben uitgesteld.

Voorlopig geen slimme speaker van Facebook – gerucht

Facebook gaat in mei tijdens het jaarlijkse praatje enkele dingen bekendmaken, aankondigen en – hopelijk – ook verduidelijken. Wat je tijdens dat evenement niet hoeft te verwachten, is de slimme speaker van het bedrijf. Het sociale netwerk is namelijk verwikkeld in een privacyschandaal dat alles te maken heeft met het lek van vijftig miljoen gebruikers van het netwerk, via Cambridge Analytica. Dat meldt Bloomberg, die het verhaal baseert op mensen die bekend zijn met de situatie en plannen van het medium.

De slimme speaker zou nog steeds ergens in 2018 worden uitgebracht. De presentatie in mei zou zijn bedoeld als previewmoment. In hetzelfde bericht staat beschreven dat testers van het product niet erg blij zijn met het idee dat Facebook constant meeluistert en meekijkt (dit was gedaan voordat het schandaal aan het licht kwam). De slimme speaker beschikt namelijk over een camera en microfoon, evenals een groot scherm van 15-inch. Het apparaat moet dus in elk geval strijden tegen het idee dat Facebook verkeerd met je data omgaat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.