Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home-speaker voorlopig niet in Nederland verkrijgbaar

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2018, 12:45 CategorieBeeld en geluid

Eind vorige maand liet Google nog weten dat de Assistant naar de Nederlanse markt komt. Althans, er komt een optie om ook in het Nederlands tegen de spraakassistent van Google te praten. Mocht je gedacht hebben dat dan ook de Google Home speaker naar onze markt komt, moeten we je teleurstellen.

Voorlopig geen Google Home

Rachid Finge van Google Nederland laat namelijk weten dat Google Home voorlopig “geen releasedatum” heeft. Kortom: waar de meeste mensen aannamen  dat Google met de komst van de Assistant in Nederland, ook klaar zou zijn om zijn slimme speaker naar onze markt te brengen, blijkt dat niet te kloppen.

Dientengevolge moet ook opgemerkt worden dat een uit het buitenland geïmporteerde Home-speaker niet noodzakelijkerwijs ook de Nederlandse taal ondersteunt. Het kan dus goed zijn dat je een speaker kan kopen en dat daar vervolgens geen Nederlands op ondersteund wordt. Er zit namelijk een verschil in de platformen en manier waarop ze taal ondersteunen.

Vermoedelijk kan de speaker van Google pas op een later moment in het Nederlands gebruikt worden. Een voorbeeld dat Tweakers noemt, ligt in het Italiaans. De Assistant ondersteunt sinds november 2017 het Italiaans, maar de speaker kan pas sinds halverwege deze maand in het Italiaans gebruikt worden. Ook ligt de Home-speaker pas net in de Italiaanse winkel.

Waarschijnlijk zal Google eenzelfde pad volgen wat de Nederlanse markt betreft. Voorlopig is de speaker in het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Japans beschikbaar.


€ 84,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 84,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 84,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.