Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Huawei komt met slimme assistent en wellicht ook speaker

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2018, 18:21 CategorieSoftware en apps

Vrijwel elk groot technologiebedrijf heeft er een: een virtuele assistent. Google heeft zijn Assistant, Apple werkt met Siri, Samsung heeft Bixby en dan zijn er nog Microsoft met Cortana en Amazon met Alexa. Daar komt er binnenkort nog een bij, van de Chinese fabrikant Huawei.

Slimme assistent Huawei

Het Chinese bedrijf bevestigde de komst van een virtuele assistent tijdens een gesprek met de Nederlandse site Android Planet. Topman Jim Xu liet weten dat die op “zeer korte termijn” naar ons land komt. Het gaat om een wereldwijd beschikbare assistent, maar hoe dat eruit komt te zien is nog enigszins onzeker.

Huawei heeft in China al een virtuele assistent, die geleverd wordt op verschillende toestellen. De kans lijkt groot dat er simpelweg andere talen worden toegevoegd aan die assistent en dat deze dan breder beschikbaar wordt gemaakt.

Slimme speaker Huawei

Interessant is ook dat het bedrijf lijkt te werken aan de ontwikkeling van een eigen slimme speaker. Zo bevestigde Walter Ji, die aan het hoofd van de Europese consumentendivisie van het bedrijf staat, dat er ook aan slimme apparatuur voor in het huis gewerkt worden. Daarmee refereerde hij naar meer dan alleen smartphones.

“We lanceren binnenkort onze eerste thuisapparaten met kunstmatige intelligentie,” vertelde Ji daarover.  Dat lijkt in elk geval te wijzen op een slimme speaker, maar het kan ook gaan om heel wat andere apparatuur, waaronder bijvoorbeeld een thermostaat van het bedrijf.

Op 27 maart presenteert Huawei in Parijs drie nieuwe smartphones: de P20, de P20 Pro en P20 Lite. Wellicht zal er dan ook meer bekend gemaakt worden over de te lanceren assistent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.