Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

iPhone-fabrikant Foxconn koopt Belkin, Linksys en Wemo

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2018, 10:10 CategorieAlgemeen

Het Taiwanese bedrijf dat voornamelijk bekendstaat door het produceren van iPhones, Foxconn, heeft bekendgemaakt dat het Belkin, Linksys en Wemo heeft overgenomen. De fabrikant wil zich meer gaan richten op de consument, door er directer mee te handelen.

Foxconn richt zich meer op consumentenmarkt

Foxconn, het Taiwanese bedrijf dat iPhones fabriceert, is binnenkort de eigenaar van merken als Belkin, Linksys en Wemo. Dit zijn fabrikanten van accessoires voor mobiele apparaten en routers. Dochtermaatschappij Foxconn Interconnect Technology heeft dit vannacht aangekondigd. Officieel wordt Belkin overgenomen, maar dat bedrijf is dan weer de eigenaar van de twee andere merken. Linksys is een fabrikant die bekendstaat om z’n routers, terwijl Wemo al meer dan vijf jaar lang een smarthomesysteem onderhoudt.

Foxconn zal 866 miljoen dollar betalen voor de aankoop, maar The Financial Times meldt dat de deal eerst nog moet worden bekeken door het Amerikaanse overheidsorgaan dat kijkt naar buitenlandse investeerders. Dat betekent dat de deal dus nog niet rond is. De Trump-regering heeft in de afgelopen maanden al andere aankopen tegengehouden vanuit het buitenland, dus het is nog niet zeker dat de aankoop doorgaat. Helemaal omdat het ook om netwerkapparaten gaat — een gevoelig onderdeel voor de Amerikaanse regering.

Het dochterbedrijf van de Taiwanese fabrikant levert tot op heden voornamelijk producten aan bedrijven, waardoor dit een vreemde zet lijkt. Echter, het bedrijf heeft eerder al laten weten uit te willen breiden naar andere markten en daar is dit plan onderdeel van. Momenteel is de fabrikant ontzettend afhankelijk van de iPhone, en dan met name z’n onderdelen. Mocht de populariteit van de iPhone afnemen, dan zal Foxconn dat gaan merken in de omzet en winst. Daarom wordt er nu alvast gehandeld om dat scenario te voorkomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.