Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

LG integreert speaker in nieuwe oled-lichtpanelen

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2018, 10:25 CategorieVerlichting

Tijdens de CES 2017 toonde LG voor het eerst een oled-televisie, de A1 OLED TV, met een in het oled-paneel ingebouwde speaker. Nu heeft het bedrijf de ‘crystal sound’-technologie voor het eerst ingebouwd in verlichting.

LG-verlichting én speaker

De ‘crystal sound oled’, zoals de technologie door LG gedoopt is, is nu voor het eerst ingebouwd in oled-lichtpanelen. In essentie betekent dat, dat je een lichtpaneel ook als speaker kan gebruiken. Hoe dat precies werkt is niet helemaal duidelijk, al heeft LG wel een uitleg gepresenteerd voor gebruikers die daar interesse in hebben.

In basis komt het erop neer dat er een ultradun oled-lichtpaneel is, dat op een bepaalde snelheid vibreert en daardoor geluid produceert. Het bedrijf stelt zich voor dat er in de toekomst “met AI-werkende stemmingsverlichting komt, die tegen je praat” en je ruimte zo verlicht als past bij je stemming.

De nieuwe panelen zijn vooralsnog niet echt gericht op de consumentenmarkt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf noemt zelf de volgende voorbeelden. “Stel dat je het in een museum of in een ervaringsgebied installeert, dan kan je vogels horen zingen, of bijvoorbeeld een beekje horen kabbelen, alsof je in een bos bent.”

Ook zou het product “als vervanging voor een brandalarm of speaker in een koffiezaakje” gebruikt kunnen worden. Daarmee lijkt het bedrijf zich eerst te richten op de zakelijke mart. Maar gezien de opmerking dat het ook stemmingsverlichting moet worden die met AI het licht aan je stemming aanpast, lijkt het erop dat het slechts een kwestie van tijd is, voordat LG met een echte consumentenversie komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.